День військового журналіста

Згідно з наказом Міністерства оборони України 16 лютого визначено Днем військового журналіста. 

З початком повномасштабного вторгнення журналісти стали пліч-о-пліч з бійцями Територіальної оборони, вступили до лав Збройних сил України, працюють кореспондентами на фронті. Українські журналісти завжди на передовій, завжди там, де наші солдати та мирні жителі.

Військові журналісти не зважаючи на ризики життю та здоров’ю, роблять усе можливе, аби підготувати оперативну й достовірну інформацію про те, що відбувається нині на фронті. Вони починають та завершують наш довгий день.


Надважливим завданням військової журналістики є донесення правдивої інформації, як до суспільства в Україні так і до світової спільноти. Адже для того, щоб світ підтримував Україну необхідно висвітлювати події про військові злочини російських військ та звитягу українського воїнства.
Війна нас консолідувала. Вона оживила і дала фронту, зокрема інформаційній його компоненті, той інструмент, без якого тепер неможливо уявити українську реальність. Тепер більшість прес-офіцерів, військових кореспондентів є публічними і впізнаваними особами, які значною мірою формують порядок денний медіапростору.
Завдяки журналістам, зокрема і військовим, наші Збройні Сили є лідерами довіри в суспільстві. Це результат праці і військових медійників, які наводять мости між армією та соціумом. Вони — серед тих, кому ми завдячуємо ефективною інформаційною протидією ворогу, що її вдалося організувати через кооперацію з українськими та закордонними ЗМІ.
Український військовий журналіст від перших днів ворожої агресії був поруч із нашими військовослужбовцями — у Северодонецьку та Мар’їнці, Маріуполі та Херсоні, Бучі та Бородянці, Ізюмі та Бахмуті в усіх гарячих лініях цієї війни.
Факультет журналістики пишається випускниками Анастасією Мохнач та Владом Дунаєнко, що стали до лав ТРО, а згодом і ЗСУ та продовжують висвітлювати перебіг подій цієї війни. Схиляємо голови в пам’ять журналіста- грінченківця Олександра Кузєнкова, що поклав життя в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.
З Днем військового журналіста! З Днем єдності!

День військового жур...
День військового журналіста
День військового жур...
День військового журналіста
День військового жур...
День військового журналіста

Факультет у соціальних мережах