Онлайн-навчання студентів Інституту журналістики за програмою академічної мобільності в Університеті Латвії

vypusk

20 вересня 2021 року стартувало онлайн-навчання студентів Інституту журналістики за програмою академічної мобільності в Університеті Латвії. Перше заняття розпочалось на платформі Zoom вступною лекцією від керівника кафедри політології, професора Івети Рейнхольде. Студенти мали можливість ознайомитись із майбутніми програмами та форматом навчальних занять, ставити питання та спілкуватися між собою.

 

Щороку відділ політології Факультету соціальних наук Латвійського університету  у співпраці з Міністерством закордонних справ Латвійської Республіки приймає студентів різних українських університетів на тримісячне навчання за інтенсивним модулем Школи молодих фахівців: «Дослідження Європейського Союзу – внутрішня та зовнішня політика». Цього року проєкт буде реалізовуватися з 20 вересня до 3 грудня 2021 року. Навчання для українських студентів, які здобувають або вже здобули вищу освіту, проводитиметься англійською мовою. Відповідно до договору про співробітництво між Київським університетом імені Бориса Грінченка і Латвійським університетом, студенти-грінченківці також долучилися до онлайн-стажування. У програмі мобільності беруть участь 14 здобувачів освіти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка: 6 здобувачів освіти магістерської ОП “Контент-продюсування цифрових медіапроєктів”, 5 здобувачів освіти ОП “Реклама і зв’язки з громадськістю”, 2 здобувача освіти ОП “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” і 1 здобувач освіти ОП “Міжнародна журналістика”.

Модуль європейських досліджень складається з двох інтегрованих частин: 

  • Зовнішня політика (курс із європеїзації: від партнерства до членства та заснування Європейського Союзу);
  • Внутрішня політика (політичні комунікації в Європейському Союзі, політика в Латвії, міжнародне спілкування та публічна дипломатія). 

Школа молодих спеціалістів створена для студентів бакалаврського та магістерського рівнів, а також для аспірантів, які можуть обирати модулі відповідно до своїх академічних інтересів та потреб. За кожен модуль студенти отримають сертифікат міжнародного рівня від Латвійського університету. 

Факультет у соціальних мережах