Роль історичної правди в міжкультурній комунікації

abasov 125 лютого 2021 року студенти ІІ курсу освітніх програм “Журналістика” й “Видавнича справа та редагування” та викладачі Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка були запрошені на гостьову лекцію до професора, радника Бакинського центру мультикультуралізму в Україні Тофіга Абасова на тему «Ходжалинська трагедія - трагедія усього людства».

Тофіг Аббасов в своєму виступі підкреслив жорстокість вірменів та провів паралелі з іншими трагічними сторінками в історії, коли на ґрунті етнічної ненависті були здійснені подібні криваві чистки, які призвели до загибелі невинних людей. За словами Тофіга Аббасова, Азербайджан послідовно відновлює історичну справедливість і через 30 років після окупації Вірменією своїх територій зміг відновити територіальну цілісність.

abasov 2 abasov 3 abasov 4

Також, до слова був запрошений другий секретар посольства Азербайджану в Україні Самір Аллахвердієв, який оцінив цей злочин з точки зору міжнародного права, а також розповів про виконану азербайджанськими дипломатами роботу, спрямовану на інформування міжнародної спільноти про скоєний антилюдський злочин. За словами Саміра Аллахвердиева, діяльність азербайджанської держави, спрямована на донесення до світової громадськості правди про досконалої в Ходжали масовій різанині, вносить великий вклад в справу боротьби за дотримання міжнародного права і загальнолюдських цінностей, гуманізму в усьому світі і викорінення масових злочинів на ґрунті етнічної ненависті.

Модератором зустрічі стала представник Бакинського центу Мультикультуралізму в Україні Марина Гончарук.

Факультет у соціальних мережах