Методична скарбниця Грінченка вчителя

6 грудня в Київському університеті імені Бориса Грінченка відзначають День університету — важливе свято для усієї Грінченківської родини. Воно об’єднує усіх студентів, викладачів та друзів цього навчального закладу. Також у цей день проводиться безліч різних та цікавих заходів, один із яких я відвідав.

«Методична скарбниця Грінченка вчителя» − саме так називається майстер-клас, на якому розповідали про методи викладацької діяльності Бориса Дмитровича Грінченка, яка розпочалася у 1881 році. Слухачам розповідали, що Борис Дмитрович, будучи ще учнем школи, почав збирати свою бібліотеку з українськомовними книжками, які в майбутньому він позичав своїм учням. Цікавим фактом є те, що ці тексти учні мали повертати не в навчальному закладі, а у нього вдома, адже на той час діяла заборона на книжки, надруковані українською мовою.

Ще одним фактом із життя Бориса Грінченка, який розповіли на заході, було те, що Б. Грінченко склав щонайменше дві книжки для своєї донечки, щоб та могла навчатися читати. І однією з цих книжок є читанка «Ріднє слово».

Підсумовуючи можна зазначити, що День університету – це найважливіше свято для Грінченківської родини. Яке є не просто святом, а святом яке може навчити чомусь новому!

Безсрочний Артем

Факультет у соціальних мережах