Треба хотіти бути лідером

 

IMG 08397 грудня в Університетському коледжі відбувся тренінг «Лідерство і розвиток лідерських якостей особистості».

Валентина Винар зі студентами III курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» провела тренінг у рамках  Грінченківської декади. Ще до початку заняття аудиторія визначилась з правилами, яких дотримувалась впродовж всього часу.

- дотримуватися регламенту

- говорити тільки за темою і від свого імені

- бути позитивним

- не критикувати( кожен має право на власну думку)

- слухати і чути (один говорить – інші слухають)

- бути активним.

Тренінг розпочався із гри, що допомагала познайомитися: кожен розповідав про себе від імені предмета, яким користується. Тож початок був веселим.

Далі всі мали змогу взяти участь пізнавальних іграх, що показували важливість спілкування та згуртованості для лідера. Студенти весь час були активними, відчувалось, що вони знайомі не лише з терміном «лідерство», а й з матеріалом цього курсу загалом.

 

Валентина Іванівна  під час ігор наголошувала на необхідних елементах поведінки. Вона допомагала студентам, консультувала впродовж тренінгу. Після вправ з виявлення в собі якостей, необхідних лідеру та намагання осягнути, як покращити свої риси,спікер зробила приємні подарунки для учасників у вигляді цукерок з лідерськими побажаннями та настановами. Студенти покинули аудиторію з посмішками та натхненними поглядами.

 

Після закінчення Валентина Винар  сказала: «Мета тренінгу полягала у розширенні уявлень соціальних педагогів про поняття лідерства-служіння та лідерських якостей особистості, щоб студенти змогли реалізувати себе в якості лідера-слуги. І я думаю, - ціль досягнута! Головне, щоб студенти зрозуміли – перш за все, треба хотіти стати лідером і бути ним для себе самого.

Валентина Клименко 

Ярослава Струцинська 

dvav
dvav
IMG_0839
IMG_0839
IMG_0868
IMG_0868
IMG_0877
IMG_0877

 

Факультет у соціальних мережах