Святковим концертом відзначили День Університету

 

06-F97rxJWgvEM

 

Святковий концерт з нагоди 153-ї річниці від Дня народження Бориса Грінченка та Дня Університету відбувся 9 грудня в актовій залі головного корпусу.

 

«Ми не дарма відзначаємо День народження Бориса Грінченка, що став і Днем університету, адже такі люди, як Грінченко, несли з собою перемогу живого духу над зверхніми обставинами, проти сили репресій поставивши внутрішню силу активної любові до рідного краю. Борис Грінченко є прикладом батьківської настанови, підтримки устремлінь та розвитку таланту і здібностей людини», – наголосив ведучий заходу Олександр Авраменко, відкриваючи захід.

 

Віктор Огнев’юк, ректор університету, вітаючи учасників урочистостей сказав: «Символом нашого університету є розгорнута книга, що  вивершується пірамідою. Людина має все життя прагнути досконалості. І служити своїй громаді, як робив це український подвижник і просвітник Борис Грінченко. Такі сьогодні наші грінченківці – і у студентських аудиторіях,  і за викладацькими кафедрами, і в окопах cхідного фронту».

 

Під час урочистостей заступник міністра освіти та науки Максим Стріха вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня директору спортивного комплексу Зіновію Якобчуку, Орден княгині Ольги ІІІ ступеня завідуючій кафедрою дошкільної освіти Педагогічного інституту Ганні Бєлєнькій.

 

Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» було присвоєно провідному науковому співробітнику науково-дослідної лабораторії інтернаціоналізації вищої освіти Павлу Полянському.

 

Ректор Віктор Огнев’юк вручив медаль Бориса Грінченка за особистий внесок у розвиток Університету сімом партнерам вишу та працівникам навчального закладу.

 

Нагрудним знаком «За служіння Університету» за багаторічну сумлінну працю, високу професійну культуру і майстерність та з нагоди Дня Університету нагородили Валентину Марущак та Ірину Чернявську.

 

За відмінне навчання та активну участь у суспільно-громадському житті десятьом студентам було призначено Іменну стипендію Бориса Грінченка.

 

Під час заходу відбулася церемонія посвяти у почесні професори університету Лариси Масенко та Максима Стріхи.

 

Хороший настрій та дружню атмосферу забезпечили камерний оркестр під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри інструментально-виконавської майстерності Володимира Ткачука, соло на саксофоні Заслуженого артиста України, доцентів кафедри інструментально-виконавської майстерності Юрія Василевича та Ірини Артеменко; пісні у виконанні випускника Інституту мистецтв Євгена Васюкова, а також Тетяни Кулі, Віктора Тетері, В’ячеслава Полянського, Тимура Полянського, Богдана Карпука з хореографічним супроводом Олега Копієвського, хореографічні постановки Володимира Грека, танцювальні номери ансамблю «ANIMA». Концертмейстерами вечора були Оксана Бичкова та Наталія Охрименко.

Наприкінці святкування усі присутні виконали гімн Університету разом з його авторами – Павлом Зібровим та Петром Магою.

 

Нагадаємо, що протягом перших десяти днів грудня в університеті тривала традиційна Грінченківська декада.

 

Марина Стельмах

 

День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету
День університету

 

Факультет у соціальних мережах