Студенти-журналісти презентували проект «Ми у майбутньому»

PBTa-YJCT9M 

Магістранти кафедри журналістики та нових медіа презентували відео-проект «Ми у майбутньому». Показ відбувся 7 грудня у прес-центрі Інституту журналістики.

«Знаєте, я може озвучу крамольну річ, але я впевнений, що вас неможливо навчити. Журналістом потрібно народитися. Журналістика – це не просто професія, це спосіб життя, якого потрібно дотримуватися, жертвуючи при цьому друзями, сім’єю, родиною. І не варто забувати, що хороший журналіст – завжди опиняється в потрібному місті у потрібний час…» – зауважив завідувач кафедри журналістики та нових медіа Юрій Нестеряк, виступаючи зі вступним словом.

Відео дуже точно візуалізує роботу журналіста та відповідає на 6 основних питань, які ставить собі журналіст у процесі самої роботи: «хто?», «що?», «де?», «коли?», «як?», «чому?». Основним меседжем цього проекту є майбутнє, яке не потрібно вимірювати роками, майбутнє – це кожна наступна хвилина нашого життя, яку не потрібно втрачати.

Одна із авторок Вікторія Герасименко зауважила, що проект – це звернення до майбутнього: «Ми подумали, що кожного дня так багато змін, і наш світ надзвичайно швидкоплинний, але все потрібно встигати. Дуже складно уявити, що буде через 5-10 років. Тому основний посил, який ми вклали в наш проект – це те, що майбутнє набагато ближче, ніж ми думаємо, і вже наступної миті може щось кардинально змінитися».

У заході взяли участь й одинадцятикласники, що займаються на підготовчих курсах за спеціальністю «журналістика». Після перегляду відео, кожен міг висловити свою думку з приводу побаченого.

«Мене зацікавив цей ролик. Деякі речі про журналістику почула тут уперше. Особливо сподобалася остання фраза: «Майбутнє – це кожна хвилина нашого життя». Тепер буде над чим поміркувати», – ділиться враженнями учениця підготовчих курсів.

«Ми, як викладачі, маємо бачити вашу зацікавленість цією професією. Це може бути не відмінно з усіх предметів, але якщо ви зацікавлені професією, то ви та людина, на яку ми можемо покластися. Ви готуєте сюжет, ви працюєте, ви робите. Бажаю вам відбутися у цій професії!» – наголосила заступник директора Інституту журналістики Тетяна Поліщук.

«Мені сподобалася сама ідея проекту «Ми у майбутньому». Хочу побажати нашим теперішнім, а також, сподіваюсь, майбутнім студентам стати тим ким вони хочуть. Моя порада – наполегливо навчатись і ставити цілі на майбутнє», – коментує директор Інституту журналістики Галина Горбенко.

Посилання: {gitube vid:=

.be">vwp6B2LQMgo&feature=youtu.be

 

Яна Довгалюк, Діана Трихліб, Аліна Рєзнік

 

Ми у майбутньому
Ми у майбутньому
Ми у майбутньому
Ми у майбутньому
Ми у майбутньому
Ми у майбутньому

Факультет у соціальних мережах