ДЕНЬ УНІВЕРСИТЕТУ: ШЛЯХОМ УСПІХУ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ

 6 грудня в Університеті Грінченка святкували День Університету. Подія неабияка, тож почесних гостей зустрічав оркестр, усіх запрошували на урочистості до актової зали, звучали щирі вітання та побажання.День Університету – це як День народження. Привід підсумувати прожитий рік і запланувати наступний.


Про успіхи та досягнення Університету в інтерв’ю Астудії розповів ректор Віктор Огнев‘юк«Я хочу сказати насамперед про досягнення наших студентів. Це 17 перемог в конкурсах та 7 перемог в олімпіадах, це мистецькі досягнення, це чемпіони cвіту та Європи з різних видів спорту. Я можу перераховувати дуже багато таких успіхів. В цілому, збільшення набору студентів в умовах демографічної кризи. Це говорить про те, що студенти й випускники шкіл бачать Університет, його досягнення, бачать те, що він по-справжньому служить людині, громаді та суспільству. І це дуже важливо. Крім того, на міжнародному рівні у нас найбільше проектів за програмою «Еразмус плюс». Відкрито лабораторію вбудованих систем, створено кіберполігон для спеціальності «кібербезпека». Зараз завершуються всі роботи зі створення безбар'єрного середовища ще в одному корпусі Університету. Центр сприяння студентам з інвалідністю, де буде обладнання для переведення на зір для тих, хто не може чути і навпаки. Тобто ми говоримо про те, що Університет має бути сучасним в плані забезпеченості потреб кожного, хто до нас приходить.

Знаєте, немає меж досконалості і тому у нас є гасло, яке люблять і студенти, і викладачі: «Постійно вдосконалюйтесь!»Урочисті розпочалися з вітання Університету Президента України Петра Порошенка, яке зачитав заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич. Ректор університету Віктор Огнев’юк висловив подяки та вручив нагороди почесним гостям, викладачам та студентам, а також студентам та випускникам-учасникам АТО. Зокрема, нагороду отримав випускник Університету Віталій Кузьменко, який був одним із тих, хто постраждав під час подій на Майдані, а зараз перебуває в лавах добровольців АТО. «Я пишаюся тим, що навчався саме в цьому Університеті, тому що з ним ми пройшли разом складні часи. Університет – це команда, і це прекрасно. Якщо порівнювати з тими часами, коли я прийшов на перший курс, то зараз можна сказати, що він став одним із найдинамічніших в Україні. Я бачу зміни, готовність та рішучість розвиватись і розумію, що це круто», - сказав Віталій Кузьменко. Попереду – багато нових завдань та роботи. Але те, що вже зроблено, свідчить про величезний потенціал, готовність і вміння вдосконалюватись та досягати успіхів. Із Днем народження, рідний Університете! Нових звершень та перемог! Ми щасливі бути частиною твоєї великої, сучасної та міцної родини!

 

Більше інформації за посиланням

Матеріали надали : НВМ АстудіЯ

 

Факультет у соціальних мережах