Календар подій

Презентація книги дослідника Голодомору Джеймса Мейса «Свічка у вікні»

Screenshot 12

24 листопада о 12.00 у залі Вченої ради імені Віктора Огнев'юка Київського університету імені Бориса Грінченка (вул. Левка Лук’яненка 13-б) відбудеться презентація книги дослідника Голодомору Джеймса Мейса «Свічка у вікні» (третє перевидання) із серії «Бібліотека газети «День».

В рамках презентації головний редактор «Дня» Лариса Івшина оголосить рішення Ради та вручить Премію імені Джеймса Мейса в галузі публіцистики «Громадянська позиція» за 2023-й рік. Премія заснована газетою «День» у 2008 році й присуджується авторам, що сприяють утвердженню історичної пам'яті українського народу.

Серед лауреатів різних років відомі українські журналісти та історики, зокрема, Ігор Лосєв, Ігор Сюндюков, Олександр Палій, Сергій Грабовський, Юрій Бутусов, Андрій Цаплієнко та інші.

Захід, приурочений 90-річчю Голодомору в Україні. Організатор:
Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» за підтримки факультету журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка.
ІСТОРИЧНА ДОВІДКА:
Д. Мейс – автор звіту комісії Конгресу США з вивчення Голодомору 1932-1933 рр., який започаткував висвітлення цієї теми та її подальше дослідження, і зрештою – визнання Голодомору геноцидом українського народу. Також цьомуамериканському історику, який відкрив світу правду про Голодомор 1932-1933рр. в Україні, ми завдячуємо традицією: вшановувати пам'ять жертвГолодомору свічкою у вікні.

Прес- центр БФ газети «ДЕНЬ» 

Факультет у соціальних мережах