Затверджено нову освітню програму Медіапродюсування!

27.04.2024 10.37.29 REC25 квітня 2024 р. Вчена рад Київського столичного університету імені Бориса Грінченка затвердила Освітньо-професійну програму 061.00.08 Медіапродюсування спеціальності 061 Журналістика, розроблену на підставі Закону України «Про вищу освіту» та Стандарту вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 061 Журналістика. Прийняттю програми передувала ретельна підготовча робота: зустрічі зі стейкхолдерами, випускниками, здобувачами, обговорення на засіданні кафедри, глибокий аналіз вакансій на ринку праці.

Метою цієї програми є підготовка фахівця у сфері медіа, що володіє необхідними знаннями та практичними навичками створення, просування та продюсування власного медіапродукту для сприяння післявоєнній розбудові країни на засадах сталого розвитку та європейській інтеграції України.

Здобувачі, що будуть навчатись за цією програму, отримають можливість працювати на медійному ринку, проєктувати та реалізовувати медіапроєкти, здатність вирішувати прикладні завдання у сфері медіа: створювати, просувати та продюсувати медіапродукт.

Варто відмітити практико-орієнтований вектор освітньої програми передбачає залучення фахівців-практиків, які відповідають напряму програми, що підсилює синергетичний звʼязок теоретичної та практичної підготовки.

Цьому сприятиме опанування дисциплін технологічного блоку: Графічний дизайн; ▪ Моушндизайн; ▪ Основи відеозйомки та монтажу; ▪ Медіавиробництво та постпродакшн. ▪ 3D-технології виробництва медіа; управлінського: Медіапідприємництво; ▪ Фасилітація команди; ▪ Основи медіабрендингу; ▪ Продюсування івентів, фестивалів, кіно, телебачення; ▪ Продюсування цифрових медіапроєктів; ▪ Створення та управління медіапроєктами, а також соціокомунікаційного: Медіаіндустрія та медіабезпека; ▪ Цифрова культура; ▪ Сторітелінг у медіа; ▪ Креатив у медіа; ▪ Бізнес-комунікації та нетворкінг; ▪ Медіатренінги.

Окрама увага також приділена мовному блоку дисциплін: Українська мова в медіа та практична стилістика; ▪ Культура мовлення; ▪ Коректура і загальне редагування; ▪ Мистецтво написання медіатекстів; ▪ Іноземна мова у професійному спілкуванні. 

Згідно з Національним класифікатором професій ДК 003:2010 спеціалісти, які здобули освіту за освітньою програмою «Медіапродюсування», можуть обіймати такі посади: фахівець з управління проєктами та програмами у сфері матеріального (нематеріального) виробництва, ▪ менеджер у сфері надання інформації, ▪ випусковий редактор, ▪ продюсер книжкових, газетних, журнальних проєктів, фільмів, теле-, радіопрограм, соціальних медіа, онлайн-курсів.

Конкурентоспроможні випускники, з можливістю працевлаштування в провідних державних і комерційних медіаструктурах України та з перспективою самозайнятості.

Чекаємо талановитих абітурієнтів!

Факультет у соціальних мережах