Історія майдану в документальному кіно

maildan 1У переддень шостої річниці розстрілу Небесної Сотні, дня вшанування Героїв Майдану, студенти-другокурсники мали змогу почути про події Революції Гідності віршовані репортажі Марії Старожицької, датовані саме цими лютневими днями 2014-го.

 

Автор книги "Навіщо", режисер та письменниця завітала до студентів разом з Анастасією Старожицькою, співрежисером стрічки "Війна химер". Студенти передивилися обрані місця з фільму про справжню історію майданівця, який пішов на війну і потрапив до Іловайського котла. До гостей було багато запитань, зокрема, чи не було їм страшно знімати на війні і чи вважають вони, що громадяни України сьогодні добре розуміють, чим саме був Майдан і що відчували та відчувають сьогодні його учасники.


На питання, чому Анастасія Старожицька, журналіст за фахом, стала кінорежисером, відповіддю була демонстрація її дебютної короткометражної художньої стрічки "Deadline" про засилля насильства на телеекрані, яке сплелося з особистим життям телеведучого і призвело до його самогубства в прямому ефірі.


Аліна ЛІСНЕВСЬКА

Історія майдану в до...
Історія майдану в документальному кіно
Історія майдану в до...
Історія майдану в документальному кіно

Факультет у соціальних мережах