Дискусія з гендерних питань

Гендерна проблематика є однією з провідних у сучасному публічному дискурсі. Електронне середовище провокує нові формати дискусії щодо цих питань у розширеній аудиторії та із залученням засобів мультимедіа. Поняття «стать» / «гендер» набувають в цифрову епоху нових змістовних рис, які мають бути проаналізовані в ході навчального процесу.


Саме тому, викладачі кафедри журналістики та нових медіа долучаються до майстер-класів та тренінгів з проблематики гендерної рівності. Так, 17 лютого 2020 року, старший викладач кафедри журналістики та нових медіа Оксана Одаренко взяла участь у майстер-класі «Гендерна рівність – виграш для всіх?», що був проведений у Київському університеті імені Бориса Грінченка.


Обговорювалися різноманітні аспекти статі / гендеру та особливості втілення цих понять у гендерних стереотипах. Значна увага була приділена новим теоретичним положенням цієї проблематики та її практичній реалізації у сучасній Україні.


Майстер-клас засвідчив різноманітні інтерпретації понять «гендерна рівність – гендерна нерівність», що обуло наочно проілюстровано візуальним рядом. Учасники майстер-класу виконали низку вправ, спрямованих на самоаналіз, зокрема, у частині розуміння гендерної проблематики.


У заході взяли участь як викладачі, так і студенти Університету, що свідчить про важливість даної проблематики для фахової та особистої комунікації.

Факультет у соціальних мережах