Тренінг з цифрової безпеки

 

odarenko treningВикладачі кафедри журналістики та нових медіа постійно вдосконалюють свій фаховий рівень. 3 лютого 2020 р. старший викладач Оксана Одаренко взяла участь у тренінгу з цифрової безпеки з нагоди презентації книги «Мистецтво залишатися непоміченим» Кевіна Митника

У книзі розглянуто правила убезпечення комп’ютера від стеження і захисту анонімності в інтернеті, зокрема, шифрування імейлів, створення надійних паролів, приховування IP-адрес в публічних місцях тощо.


Користувачам є сенс дослухатися до порад Кевіна Митника. Наприклад, не використовувати один і той самий пароль до різних акаунтів. Аби стати невидимим в інтернеті, треба створити окрему особистість, абсолютно з вами не пов’язану, а також використовувати окремі ґаджети для цієї анонімної особистості.


На тренінгу, який проводили Антон Кушнір, тренер з цифрової безпеки, співзасновник ГО Лабораторія цифрової безпеки та Tatyana Slabko, старший юрист практики інтелектуальної власності та захисту даних в Адвокатському об’єднанні Arzinger law firm розмова точилася про основні правила безпеки в мережі. Обговорювалася ситуація вразливості людини через незахищені дані. Аналізувалися проблеми захисту персональних даних в Україні та шляхи удосконалення цифрової безпеки в цій царині.


Тренінг відбувся у громадському просторі ПеремогаSpace (м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 62).

 

Факультет у соціальних мережах