Творча майстерня Володимира Яворівського

 

yavorivskiy 1Київський університет ім. Бориса Грінченка. Кафедра журналістики і нових медіа. Перший майстер-клас гуру журналістики в 2020 році. Цього разу гостем третьокурсників на занятті зі «Створення та редагування радіопрограм» (ст. викл.: В.В. Козак) був письменник, журналіст, громадський діяч, один із засновників Народного Руху України, політик, народний депутат багатьох скликань, лауреат Державної премії України імені Т. Шевченка за повість «Вічні Кортеліси» (1984 рік) і, без перебільшення, людина-легенда –  Володимир Яворівський .

Говорили про творчість, цензуру, видавничу справу, історичну правду та історичні романи письменника «У мене вечеряв Ісус» та «Іван Окаянний» (вийде найближчим часом), а також про авторську програму на UA Українське радіо «20 хвилин з Володимиром Яворівським». Вона давно стала справжнім явищем в українському радіопросторі. У різні часи, через несприйняття критики найвищим керівництвом держави, програму закривали. Однак за майже 20 років її існування в ефір вийшло понад 800 публіцистичних розмов, сповідей з радіослухачами.

 

Володимир Олександрович згадав свої студентські роки, прихід у літературу, знайомство і дружбу з письменником Михайлом Стельмахом, роботу редактором молодіжних передач на Одеському обласному радіо... Поділився секретами журналістської кухні, розповів як готується до запису програм, де знаходить теми, як листи радіослухачів надихають його на творчість. Справді, будо цікаво, повчально, креативно. Його досвід і розповіді надихають!

Творча майстерня Вол...
Творча майстерня Володимира Яворівського
Творча майстерня Вол...
Творча майстерня Володимира Яворівського

 

 

Факультет у соціальних мережах