Екскурсія на ICTV

 

ICTV126 травня першокурсники спеціальності «Видавнича справа та редагування» разом із доцентом кафедри журналістики та нових медіа Семенець О.О. відвідали телеканал ICTV

Похід на телебачення завжди виглядає в уяві студентів як щось суто офіційне – їх поводять по студії, дадуть сфотографуватись на фоні обладнання  та, можливо, дозволять потримати в руках мікрофон.

 

Але похід до студії ICTV для студентів спеціальності “Видавнича справа та редагування” став чудовою нагодою по-справжньому зазирнути за лаштунки сучасного телебачення та зрозуміти, що їх чекає у випадку майбутньої роботи саме за цим фахом.


Але не забігатимемо наперед. А, користуючись словами екскурсовода – комерційного директора ICTV Тетяни Каченюк, розкажемо про сам цей канал далі в нашому фоторепортажі.

ICTV – один із шести проектів медіахолдингу StarLightMedia. До речі, повна назва каналу українською звучить як Міжнародна комерційна телерадіокомпанія. Вона покриває 96,7% території України. Їх власники – Віктор та Олена Пінчуки. Разом із цим каналом до медіахолдингу входять Новий канал, СТБ, М1, М2, Оце ТБ. Три з них належать до шістки найпоширеніших каналів України.

Студія працює з фільмами як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Окрім того, на каналі використовують власні та запозичені формати телебачення. У них також є спеціальна студія для ранкової програми.

Канал орієнтований на чоловічий глядацький контингент. Студентам пояснили, як правильно визначити цільову аудиторію та побудувати свій канал навколо саме цієї аудиторії. Окрім того, розповіли про те, як правильно вибирати матеріал для контингенту глядачів на своєму телеканалі та не розпорошуватись серед декількох тем.  

Також пояснили, чому в передачі “Факти” показаний офіс та працівники каналу за своїми робочими місцями, – це використано як інструмент для викликання довіри в глядача. Цікавою та новою була інформація про те, як визначаються частка та рейтинг каналу та на що це впливає. Адже саме так можна зрозуміти популярність каналу та яку програму в ньому слід залишити, а яку – прибрати.

Студенти також могли побачити в роботі працівників студії, які займаються звукозаписом та оформлюють ту картинку, яку бачать глядачі. Загалом студенти залишились вражені новою інформацією та захоплені оснащенням студії. Від багатьох можна було почути, що сюди в майбутньому хотілося б прийти працювати.


Валерія Савотіна 
(група ВСРб-1-18)

Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV
Екскурсія на ICTV

 

Факультет у соціальних мережах