Медіа-освіта України: стан, проблеми та перспективи

 

mediaosvita ukrainu 14 лютого 2019 року кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Фруктова Я.С. ознайомила освітян міста Києва з проміжними результатами дослідження "Медіа-освіта України: стан, проблеми та перспективи". Особливу увагу було приділено неформальній медіа-освіті та сучасним формам її реалізації на прикладі діяльності медіа-школи Інституту журналістики.

 

Науковиця окреслила основні напрямки співпраці загальноосвітніх навчальних закладів столиці та Київського університету імені Бориса Грінченка, зокрема, дослідницький, експертний, навчальний, консультативний, організаційний, наведено приклади сучасних форм їх реалізації, такі як: сертифіковані програми для різної цільової аудиторії, тренінги, майстер-класи, медіа-квести, всеукраїнські форуми, конкурси, конференції тощо.

 

Було наголошено також на тісній співпраці Інституту журналістики з лабораторією психології масової комунікації та медіа-освіти. Викладач відповіла на питання слухачів та надала контакти для комунікації.

Яна Фруктова

Медіа-освіта України...
Медіа-освіта України: стан, проблеми та перспективи

 

Факультет у соціальних мережах