Спільний проєкт викладачів, бакалаврів, магістрів та випускників: документальний фільм про Київ

Volcano on the DnieperДнями  у мережі Інтернет став доступним  документальний короткометражний фільм, знятий спільними зусиллями групи викладачів і студентів Київського університету імені Бориса Грінченка у партнерстві з низкою інших осіб і організацій.

“Вулкан на Дніпрі” — науково-популярний фільм з елементами документальної драми. В ньому деяких персонажів грають актори,  використовується й анімація.

У фільмі згадується багато історичних подій, осіб. Деякі з них були незаслужено забуті, хоча відіграли важливу роль в житті України. Зокрема, у фільмі йдеться про загадкового київського студента, який реально вплинув на історію багатьох країн,  в тому числі США.

Цей фільм є науково-популярним викладом результатів наукового дослідження, яке зробив київський історик і публіцист, доцент кафедри реклами та зв’язків з громадськістю КУБГ І. Ю. Афанасьєв. Він виступив автором сценарію і режисером, а також проєкт-менеджером, підібрав більшу частину музики й візуальних матеріалів, які використовувалися у фільмі.

Загалом у роботі над фільмом взяли участь близько 15 осіб.  Переважно — викладачі та студенти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, зокрема: доцент кафедри журналістики та нових медіа, завідувач навчальної лабораторії радіомовлення Г. Г. Южда, викладачі кафедри реклами та зв’язків з громадськістю М. А. Тебешевська, О. М. Степаненко, О. М. Яремчук, викладач кафедри видавничої справи Д. О. Тютюн, студентки освітньої програми “Реклама і зв’язки з громадськістю” Ольга Пателепень і Маргарита Бухамет, Богдана Лобода, випускник цієї ж програми Олександр Мещеряков, студентки освітньої програми "Видавнича справа та редагування"  Юлія Шевченко, Надія Іваненко і Катерина Гришканич. Допомагали проєкту також директор Інституту журналістики Г. В. Горбенко, завідувач кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Л. М. Новохатько, завідувач кафедри видавничої справи Л. Г. Масімова.

У різний спосіб сприяли зйомкам  також представники низки інших організацій, установ: ВМГО “Студентська республіка”, Національного музею медицини України (Київ, вул. Богдана Хмельницького, 37), Літературно-меморіального будинку-музею Тараса Шевченка  (Київ, пров. Тараса Шевченка, 8-А).

Зйомки відбувалися на території кількох київських музеїв та на інших локаціях. Знавці Києва, мабуть, зможуть упізнати всі місця, що виступили «в ролі» згаданих у фільмі об’єктів, а також і ті споруди, які “зіграли самих себе”. Використовувалися справжні предмети XIX ст. і спеціально виготовлений реквізит. Відеозйомку здійснив досвідчений оператор Віталій Лебедєв-Люмечінкес.

Маємо гарний приклад промоції туристичних ресурсів і навчальних закладів Києва, в тому числі КУБГ, здійсненої нашими колегами, студентами та випускниками.  Робота над проєктом сприяла посиленню практикоорієнтованості навчального процесу, вмотивованості студентів,  покращенню їхнього професійного портфоліо. Цей цікавий просвітницький фільм створено у відповідності до місії Університету Грінченка: служити людині, громаді, суспільству.

Проєкт здійснено на волонтерських засадах. Поширення фільму “Вулкан на Дніпрі” вітається.

Фільм можна переглянути тут: https://youtu.be/VtheUNW_L-4

Volcano on the DnieperKUBG RZG Vulcan 05KUBG RZG Vulcan 01KUBG RZG Vulcan 02KUBG RZG Vulcan 08KUBG RZG Vulcan 09

Факультет у соціальних мережах