Контакти

(044) 485-21-19

 kmj.fj@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка,13-Б, каб. 117

Google-Scholar-logo Профіль кафедри у Google Scholar

fb iconПрофіль кафедри у Facebook

VІІІ Міжнародний конгрес дослідників Білорусі (27-29 вересня 2019 року, м. Вільнюс)

 

kongress 1З ініціативи громадських організацій Білорусі й Литви 27-29 вересня цього року у Вільнюсі (Литва) відбувся VІІІ Міжнародний конгрес дослідників Білорусі. Всього до участі в роботі Конгресу зголосилися понад 500 науковців і громадських активістів із різних країн світу, насамперед Білорусі, Польщі, України, Росії, Литви, а також із Узбекистану, Казахстану, Азербайджану, США, Швеції, Словаччини, Німеччини, Австрії, Чехії, Фінляндії, Іспанії, Грузії, Великобританії, Франції та ін.


Серед представників групи науковців із України взяли участь у Конгресі викладачі кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка – доктор філологічних наук Микола Степанович Васьків та кандидат наук із соціальних комунікацій Ольга Миколаївна Бикова.


Васьків М. у межах роботи панелі «”Імпорт” і “експорт” білоруської літератури: проблеми сучасного перекладу» виголосив доповідь «Imago Криму в “Кримських сонетах” А. Міцкевича і “Тавриді” В. Короткевича».
Бикова О. під час роботи панелі «Дослідження медіа в епоху медіа війн» оприлюднила розвідку на тему: «Специфіка створення образу Білорусі в літературних репортажах на мандрівну тематику 1920-30-х рр.»
Робота обох панелей була жвавою, цікавою, тому після вичерпання відведеного часу продовжилась обміном думок у кав’ярні.


Українські учасники роботи Конгресу відзначалися увагою до широкого кола проблем, тому брали участь у засіданнях не тільки власних секцій і панелей, але також відвідували й ті, які захопили їх увагу оригінальністю, важливістю, ґрунтовністю доповідей. Загалом VІІІ Міжнародний конгрес дослідників білорусів став вагомим кроком у зміцненні білорусько-українських наукових і культурних зв’язків.

VІІІ Міжнародний кон...
VІІІ Міжнародний конгрес дослідників Білорусі
VІІІ Міжнародний кон...
VІІІ Міжнародний конгрес дослідників Білорусі
VІІІ Міжнародний кон...
VІІІ Міжнародний конгрес дослідників Білорусі

 

Факультет у соціальних мережах