Як відбувся Всеукраїнський фестиваль буктрейлерів Book Fashion під час карантину

 

book fВсеукраїнський фестиваль буктрейлерів BookFashion у Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов уже вшосте. Незмінними організаторами були викладачі та студенти кафедри видавничої справи та редагування.

 

Мені пощастило відвідати церемонію нагородження кращих із кращих. І як тут не відвідати, адже кожен охочий мав таку можливість — уперше церемонія відбувалася в онлайн-форматі.

 

Окрім церемонії відбувся пізнавальний книжковий квест в Instagram. Учасники здобули нові знання про авторів та їх книжки, а переможці отримали італійські щоденники від «Видавничого центру 12».

 

Цьогоріч BookFashionбуквально завоював книжковий інстапростір. Оскільки організатори не могли спілкуватися з учасниками в реальному форматі, вони вирішили зробити онлайн-сторінки максимально наповненими корисною інформацією та сімейною атмосферою. Команда активно ділилася своїми книжковими вподобаннями й емоціями. Блогери та найбільші книжкові інституції з радістю розповіли своїм фоловерам про фестиваль. Лілія Гордієнко (@big_book_blog), Богдана Неборак (@neborakova), Український інститут книги (@bookinstitute.ua), Львівський книжковий форум (@bookforumlviv) закликали своїх підписників не тільки читати книжки, а й ділитися враженнями за допомогою буктрейлерів.

 

book f

 

Конкурсні роботи учасників з кожним роком стають професійнішими та змістовнішими. Гран-прі цьогоріч отримала Вікторія Олександрівна Малюта, студентка Університетського коледжу.

Попри використання онлайн-формату, кожен переможець отримає диплом.

До привітань переможців долучилася Тетяна Логуш, організаторка мультимистецького літературного конкурсу «Коронація слова». Вона щиро подякувала за просування сучасної української літератури: «Ви своїми чудовими буктрейлерами допомагаєте кожному знайти свою книжку».

 

Сюрпризом для учасників було привітання від книжкових блогерок Ірини Юрченко, Марії Качайкіної та включення з Тетяною Єжижанською, кураторкою фестивалю.

 

Шостий рік поспіль фестиваль об’єднує читачів з усієї країни й заохочує їх ділитися враженнями від прочитаного. Команда організаторів не боїться складних ситуацій та активно впроваджує нові формати. Але всі сумують за теплими зустрічами й висловлююсь щирі сподівання, що наступного року ми зустрінемося в стінах університету в сімейному колі BookFashion.

Лідія Король

 

Факультет у соціальних мережах