Студенти про зустріч із Сергієм Жаданом

zhad47 жовтня 2019 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася зустріч з українським сучасним письменником Сергієм Жаданом. Модератором події була Світлана Привалова.

Приємно, що саме нам, грінченківцям, пощастило почути вірші у виконанні автора. Емоції переповнювали, адже Сергій Жадан дуже чуттєво читав кожен рядок. Письменник читав настільки емоційно, що глядачі сиділи, ніби зачаровані, затамувавши подих. Сергій Жадан прочитав вірші із поетичних збірок «Життя Марії», «Тамплієри» та останньої – «Антена», яка побачила світ минулого року. Окрім ліричних віршів, Жадан читав і про війну на сході країни, і Донбас.

 

zhad2

 

Після поетичних читань Сергій Жадан спілкувався з аудиторією. У присутніх була можливість у письмовому вигляді запитати автора про все, що цікавило. Запитання були різноманітними, а відповіді – дотепними, відвертими і навіть філософськими. На питання «Як встигати все?» Сергій відповів: «Не запізнюйтеся на зустрічі, які призначаєте». Багато питань було про природу творчості: як писати, коли нема натхнення, чи кожен може писати вірші, що надихає на творчість, які плани на майбутнє. Так дізналися, що зараз Сергій Жадан працює над написанням п'єси. У кінці зустрічі усі охочі могли отримати автограф від улюбленого письменника та сфотографуватися з ним. У довжелезній черзі на фотосесію та автограф-сесію, окрім студентів, стояли і викладачі, і гості.

 

Дякуємо всім організаторам за таку чудову зустріч з українським письменником Сергієм Жаданом! Було цікаво і корисно, з нетерпінням чекатимемо цього автора у стінах нашого університету знову.

 

zhad3

 

Гончаренко Аліна, Кобилка Оксана, студентки 3 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування»

 

Факультет у соціальних мережах