«Наш Формат» для грінченківця: прогресивно та професійно

2019 09 03

Чи знали ви, що видавництво «Наш Формат» почало своє існування у 2006 році як мистецька агенція, що займалася випуском аудіокнижок, значків, плакатів, футболок?Це та ще багато чого цікавого довідалися грінченківці-другокурсники спеціальності видавнича справа та редагування третього вересня під час гостьової лекції Ірини Щепіної – завідувачки редакції видавництва «Наш Формат».

 

Гостя розповіла студентам про те, що компанія сфокусувалась на виданні нон-фікшену лише у 2013 році та з того часу випустила більше трьохста книжок багатьох провідних світових авторів різної тематики, загальний наклад яких складає понад 1 млн примірників.

 

Також завредакції детально описала процес створення книги, не забувши включити до нього всі важливі деталі від фактично вибору твору до самого моменту друку.

 

Студенти дізналися багато цікавих та веселих історій перемовин з іноземними правовласниками та агентами письменників щодо затвердження обкладинок, назв книжок та навіть деяких моментів у самому тексті.

 

Ірина Щепіна розповіла про деталі співпраці з авторами, редакторами, перекладачами, а також із тестовими читачами, одним з яких може стати будь-яка людина, котра добре обізнана у певній сфері.

Лекторка назвала топ-книжок «Нашого Формату» за найбільшою кількістю перевидань.

Очолили його трилогія «Атлант розправив плечі» Айн Ренд (31 наклад, 121 тис. примірників), «Моє життя та робота» Генрі Форда (12 накладів, 42 тис. примірників) та «Чудовий ранок. Як не проспати життя» Гел Елрод (6 накладів, 18 тис. примірників).

 

Хочеться зазначити, що пані Ірина колись також навчалася за спеціальністю видавнича справа і редагування, робота у «Нашому Форматі» – перша за фахом у її житті.

 

Тож, знаючи як знаходити можливості й правильно подавати себе, немає нічого нереального, навіть попри брак досвіду. Саме такого роду порадами гостя поділилася зі студентами наприкінці лекції, а також подарувала книгу від видавництва за активність та велику кількість насправді цікавих запитань.

«Наш Формат» видає твори українською мовою для тих, хто прагне до саморозвитку та життя у прогресивній країні. Саме тому для майбутніх видавців-грінченківців лекція видалася неймовірно натхненною та корисною.

 

Студенти отримали не тільки порцію актуальної інформації, а й дозу гарного настрою від спілкування з неймовірно щирим та цікавим професіоналом своєї справи у ролі Ірини Щепіної.

 

 

Владислава Дерманська

 

Факультет у соціальних мережах