Перша лекція для видавців

pryvПершокурсники спеціальності «Видавнича справа та редагування» зустрілися з виконавчою директоркою Центру літературної освіти, редакторкою й упорядницею поетичних антологій та серій Світланою Приваловою.

 

 

Пані Світлана поділилася творчими лайфхаками для видавців, розповіла про історію створення серії видань «Галерея чуття» та особливості перетворення геніальної ідеї у реальний проект. Озвучила студентам список книг, без прочитання яких видавцеві не стати успішним, та надихнула на читання поезії.

 

Першокурсниця Катерина Вознюк розповіла про враженнями від першої лекції:

«Коли розпочалась лекція, загальний настрій аудиторії був схожим на імбирний чай з медом: він був гірко-солодким. Страх першої лекції змінювала радість від того, що кожен відчув себе вже редактором, вже видавцем та вже на своєму місці. 

Після лекції я запитала у своїх одногрупників, як вони ставляться до цієї події та які емоції в них викликала лекторка та й загалом те, що відбулося. Окрім того, що це було неймовірно класно, мої колеги сказали, що їх захопив формат події (і це не дивно, адже лекція була надзвичайно живою); їх вразило те, що перед нами стояла дійсно майстриня своєї справи, яка тримає руку на пульсі видавничої діяльності».

 

 

Факультет у соціальних мережах